Ingrediënten
500 gr. asperges
500 gr. krielaardappeltjes
potje fetakaas op olie met kruiden
1 tomaat
200 gr. gerookte zalm
olijfolie
1 teentje knoflook
bieslook
1 citroen
peper en zout
basilicum
italiaans kruiden van Knorr
krop ijsbergsla
Bereiding
- Kook de asperges op de gebruikelijke wijze "al dente", laat ze uitlekken en ze snijd in stukken van 3 à 4 cm. Houd ze warm!
- Bak de gekookte krieltjes in wat olie goudgeel.
- Kruid met peper en zout. Houd ze warm!
- Laat enkele eetlepels fetablokjes uitlekken.
- Snijd de tomaat in blokjes.
- Was de ijsbergsla.
- Snijd de gerookte zalm in stukjes.
- Snipper het knoflookteentje.
- Meng enkele eetlepels van de feta-olie met het sap van de citroen.
- Voeg wat bieslook, de look, peper en zout, en wat italiaanse kruiden toe, en wat verse basilicum. Proef, en voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
- Voeg dan de fetablokjes, en de tomaatblokjes toe.
- Doe in een andere kom de stukjes asperges, de gebakken krielaardappeltjes en de stukjes gerookte zalm.
- Neem enkele lepels van de vinaigrettesaus en meng met het asperges-aardappel-zalm-mengsel.
- Schep voorzichtig om en doe dit mengsel dan bij de rest van de vinaigrette.
Deze "omweg" vermijdt dat je warm bij koud doet. - De gerookte zalm wordt lichtjes gegaard door de warmte van de aardappels en de asperges.
- Dien op op een bedje van salade.