Terug naar Recepten

Lauwwarme asperge-gerookte zalm salade

Wit Lunch 2 personen 30 - 45 minuten

Lauwwarme asperge-gerookte zalm salade

Ingrediënten

 500 gr. asperges

 500 gr. krielaardappeltjes

 potje fetakaas op olie met kruiden

 1 tomaat

 200 gr. gerookte zalm

 olijfolie

 1 teentje knoflook

 bieslook

 1 citroen

 peper en zout

 basilicum

 italiaans kruiden van Knorr

 krop ijsbergsla

Bereiding

  • Kook de asperges op de gebruikelijke wijze "al dente", laat ze uitlekken en ze snijd in stukken van 3 à  4 cm. Houd ze warm!
  • Bak de gekookte krieltjes in wat olie goudgeel.
  • Kruid met peper en zout. Houd ze warm!
  • Laat enkele eetlepels fetablokjes uitlekken.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Was de ijsbergsla.
  • Snijd de gerookte zalm in stukjes.
  • Snipper het knoflookteentje.
  • Meng enkele eetlepels van de feta-olie met het sap van de citroen.
  • Voeg wat bieslook, de look, peper en zout, en wat italiaanse kruiden toe, en wat verse basilicum. Proef, en voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
  • Voeg dan de fetablokjes, en de tomaatblokjes toe.
  • Doe in een andere kom de stukjes asperges, de gebakken krielaardappeltjes en de stukjes gerookte zalm.
  • Neem enkele lepels van de vinaigrettesaus en meng met het asperges-aardappel-zalm-mengsel.
  • Schep voorzichtig om en doe dit mengsel dan bij de rest van de vinaigrette.
    Deze "omweg" vermijdt dat je warm bij koud doet.
  • De gerookte zalm wordt lichtjes gegaard door de warmte van de aardappels en de asperges.
  • Dien op op een bedje van salade.