Terug naar Recepten

Lauwwarme aspergesalade Caprese

Paars Salade 4 personen 15 - 30 minuten

Lauwwarme aspergesalade Caprese

Ingrediënten

 250 gr witte asperges

 250 gr groene asperges

 1 bolletje mozzarella

 2 pomodori tomaten

 6 takjes basilicum

 1 knoflookteentje

 2 baguettes

 2 el olijfolie

 zout, (versgemalen) peper

 1 el boter

 1 dl droge witte wijn

 125 ml zure room

 1 el balsamicoazijn

Voorbeiding

  • Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

Bereiding

  • Schil de witte asperges en snijd 2 centimeter van de onderkant van de witte en groene asperges.
  • Snijd ze in diagonale stukken van 3 centimeter.
  • Kook de witte asperges 5 minuten en voeg de laatste 2 minuten de groene asperges toe.
  • Spoel af onder koud water en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes.
  • Houd een paar blaadjes basilicum achter om te garneren en snijd de rest in reepjes.
  • Pers de knoflook uit en halveer de baguettes.
  • Meng de olie met de knoflook en bestrijk hiermee de binnenkant van de baguettes.
  • Bestrooi ze met zout en rooster ze in 3-4 minuten in de oven bruin en knapperig.
  • Leg de plakjes mozzarella en tomaat dakpansgewijs op vier kleine bordjes en bestrooi met zout en peper.
  • Zet dit 5-6 minuten in de oven tot de mozzarella net begint te smelten.
  • Smelt de boter in een pan en roerbak de asperges 2 minuten.
  • Blus af met de wijn en roer er de basilicum en zure room door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de bordjes uit de oven en besprenkel de mozzarella en tomaat met de azijn.
  • Verdeel het aspergemengsel erover en garneer met basilicum.