Terug naar Recepten

Licht gebonden aspergesoep

Wit Soep 3 personen 30 - 45 minuten

Licht gebonden aspergesoep

Ingrediënten

 250 gram breuk asperges

 0,5 liter water

 0.5 liter bouillon

 2 dl room

 2 eidooiers

 20 gram boter

 25 gram bloem

Bereiding

  • Asperges schillen en in stukjes snijden en gaar koken.
  • De schillen goed afspoelen en een halfuurtje in water laten staan.
  • Daarna de schillen opzetten met water en deze een half uurtje laten trekken.
  • De schillen er uit zeven en de bouillon en de room toevoegen.
  • Binden met beurre-manier* en op smaak brengen met peper en zout. 
  • Vlak voordat de soep geserveerd wordt de liaison* toevoegen met staafmixer.
  • En op het laatst de warme stukjes asperge erin doen en eventueel een gepocheerd hoeve eitje.


*Beurre-manier:
20 gram boter met 25 gram bloem langzaam met elkaar vermengen tot een glad papje.

 

*Liaison
0,5 dl room en 2 eidooiers met elkaar vermengen.