Terug naar Recepten

Mousse van asperges met zalmeitjes

Wit Hoofdgerecht 3 personen Meer dan 60 minuten

Mousse van asperges met zalmeitjes

Ingrediënten

 125 gr. witte asperges

 3 blaadjes gelatine

 1 dl room

 peper en zout

 suiker

 4 tl zalmeitjes

Bereiding

  • Schil de asperges goed en halveer ze. Was de schillen.
  • Breng water aan de kook met wat zout en een schepje suiker.
  • Doe de schillen met de asperges in het kokend water en kook de asperges goed gaar (circa 15-20 minuten).
  • Week in de tussentijd de gelatine.
  • Neem de asperges uit het kookvocht en laat dit vocht circa 5 minuten inkoken.
  • Neem 1 dl van het vocht (de rest wordt niet meer gebruikt).
  • Los de geweekte en goed uitgeknepen gelatine op in het warme kookvocht.
  • Doe de asperges in de blender, voeg het kookvocht en de room toe en pureer tot een gladde massa.
  • Controleer de smaak, voeg naar wens extra zout en/of peper toe.
  • Verdeel het over 4 (kleine) glaasjes en laat 3-4 uur in de koeling opstijven.
  • Neem de glaasjes uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
  • Garneer ze met de zalmeitjes.