Terug naar Recepten

Nederlandse asperges op Indonesische wijze

Wit Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Nederlandse asperges op Indonesische wijze

Ingrediënten

 1 kg witte geschilde asperges gekookt, stukjes van 4 cm

 1 ui fijn gesneden

 2 teentjes knoflook fijn gesneden

 2 trostomaten

 2 serehstengel in stukjes(citroengras)

 3 cm verse gember fijn gesneden, duimgrootte

 kokosolie of margarine

 2 salamblaadjes

 2 tl sambal trassie

 2 tl bruine bastardsuiker ofJavaanse suiker/Palmsuiker

 2 tl ketjap

 6 eieren gekookt

 300 gr. rijst

Bereiding

  • Fruit de ui en knoflook in kokosfolie of margarine, niet kleuren.
  • Snijd de tomaten in stukken en voeg toe aan de knoflook en ui laat even sudderen.
  • Voeg daarna de sereh, gember,  sambaltrassi, salamblaadjes, bruine basterdsuiker of Javaanse suiker/Palmsuiker en ketjap toe en laat 10 minuten sudderen.
  • Voeg daarna twee gepelde eieren en aspergestukjes toe en laat 5 minuten sudderen en schep af en toe om en verwijder de sereh en salamblaadjes.
  • Kook ondertussen de rijst.
  • Serveer de rijst bij het stoofgerecht, snijd de overige eieren doormidden.

    Selamat Makan!