Nederlandse asperges op Indonesische wijze

De ingredienten

  • 1 kg witte geschilde asperges gekookt, stukjes van 4 cm
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 2 trostomaten
  • 2 serehstengel in stukjes(citroengras)
  • 3 cm verse gember fijn gesneden, duimgrootte
  • kokosolie of margarine
  • 2 salamblaadjes
  • 2 tl sambal trassie
  • 2 tl bruine bastardsuiker ofJavaanse suiker/Palmsuiker
  • 2 tl ketjap
  • 6 eieren gekookt
  • 300 gr. rijst

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  • Fruit de ui en knoflook in kokosfolie of margarine, niet kleuren.
  • Snijd de tomaten in stukken en voeg toe aan de knoflook en ui laat even sudderen.
  • Voeg daarna de sereh, gember,  sambaltrassi, salamblaadjes, bruine basterdsuiker of Javaanse suiker/Palmsuiker en ketjap toe en laat 10 minuten sudderen.
  • Voeg daarna twee gepelde eieren en aspergestukjes toe en laat 5 minuten sudderen en schep af en toe om en verwijder de sereh en salamblaadjes.
  • Kook ondertussen de rijst.
  • Serveer de rijst bij het stoofgerecht, snijd de overige eieren doormidden.
    Selamat Makan!