Oosterse asperge-salade

De ingredienten

  • 250 gr. dunne asperges
  • 1 klein blikje mandarijntjes
  • 300 gr. gerookte kipfilet
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Lunch
  • Meer dan 30 minuten

Voorbereiding

Saus:


 

Bereiding

  1. 5 el yogonaise
  2. peper en zout
  3. 2 tl kerriepoeder
  4. 1 el witte vermouth
  5. 1 el Gembersiroop
    1. Schil de asperges en kook ze in ruim water met een beetje zout in ongeveer 15-20 minuten beetgaar.
    2. Laat de asperges afkoelen en snijd deze in stukjes van ongeveer 3 cm.
    3. Laat de mandarijntjes uitlekken.
    4. Snijd de kipfilets in dunne plakjes.
    5. Roer een saus van de yogonaise, de room, de kerriepoeder, de vermouth en de gembersiroop.
    6. Schep de saus, de asperges en de mandarijntjes door elkaar. Verdeel de salade over 4 mooie borden en drapeer de kip er bovenop en als finishing touch het geheel garneren met de fijngehakte peterselie.