Ingrediënten
250 gr. dunne asperges
1 klein blikje mandarijntjes
300 gr. gerookte kipfilet
2 eetl. fijngehakte peterselie
Voorbeiding
Saus:
- 5 el yogonaise
- peper en zout
- 2 tl kerriepoeder
- 1 el witte vermouth
- 1 el Gembersiroop
Bereiding
- Schil de asperges en kook ze in ruim water met een beetje zout in ongeveer 15-20 minuten beetgaar.
- Laat de asperges afkoelen en snijd deze in stukjes van ongeveer 3 cm.
- Laat de mandarijntjes uitlekken.
- Snijd de kipfilets in dunne plakjes.
- Roer een saus van de yogonaise, de room, de kerriepoeder, de vermouth en de gembersiroop.
- Schep de saus, de asperges en de mandarijntjes door elkaar. Verdeel de salade over 4 mooie borden en drapeer de kip er bovenop en als finishing touch het geheel garneren met de fijngehakte peterselie.