Terug naar Recepten

Oosterse asperge-salade

Wit Lunch 4 personen Meer dan 60 minuten

Oosterse asperge-salade

Ingrediënten

 250 gr. dunne asperges

 1 klein blikje mandarijntjes

 300 gr. gerookte kipfilet

 2 eetl. fijngehakte peterselie

Voorbeiding

Saus:

  • 5 el yogonaise
  • peper en zout
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 el witte vermouth
  • 1 el Gembersiroop



Bereiding

  • Schil de asperges en kook ze in ruim water met een beetje zout in ongeveer 15-20 minuten beetgaar.
  • Laat de asperges afkoelen en snijd deze in stukjes van ongeveer 3 cm.
  • Laat de mandarijntjes uitlekken.
  • Snijd de kipfilets in dunne plakjes.
  • Roer een saus van de yogonaise, de room, de kerriepoeder, de vermouth en de gembersiroop.
  • Schep de saus, de asperges en de mandarijntjes door elkaar. Verdeel de salade over 4 mooie borden en drapeer de kip er bovenop en als finishing touch het geheel garneren met de fijngehakte peterselie.