Terug naar Recepten

Oosterse asperges

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Oosterse asperges

Ingrediënten

 1 kg asperges

 0,5 kg varkensfilet

 1 stuk gember

 3 kleine uien

 3 el olijfolie

 10 kopjes rijst met lange korrels

 3 teentjes knoflook

 1 el korriander

 1 strengetje citroengras

Bereiding

  • Pan water koken en de asperges 3 min. blancheren, uit laten lekken in een vergiet.
  • De uien, knoflook, citroengras en gember pureren met een vijzel of met een staafmixer.
  • Een pan water voor de rijst klaarzetten.
  • De varkensfilet in stukken snijden.
  • Doe 3 eetl. olijfolie in de wok en verhit deze, doe de filetstukjes erin en roer goed om.
  • Als het vlees goed is gewokt het gepureerde gedeelte toevoegen met 3 eetl. water en 1 eetl. koriander.
  • Ondertussen de rijst bereiden in kokend water.
  • Als alles goed door elkaar gewokt is en het water verdampt, de in stukken gesneden asperges bijvoegen en deze ongeveer nog 3 min. meewokken.
  • Oosterse asperges opdienen met de witte rijst.