Terug naar Recepten

Ovenschotel met asperges en zalm

Wit Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Ovenschotel met asperges en zalm

Ingrediënten

 600 g aardappelen

 600 g asperges

 200 g gerookte zalm

 2 eieren

 1 pakje room culinair

 Ovenschaal (rechthoekig)

Bereiding

  • De asperges schillen en in stukjes van ongeveer 4 cm. snijden.
  • De aardappelen schillen en in plakjes snijden.
  • De 2 eieren loskloppen en mengen met het pakje roomculinair.
  • De oven voorverwarmen op 200 ℃.
  • Breng de asperges met wat zout aan de kook, laat ze ongeveer 5 minuten koken.
  • Breng de aardappelschijfjes aan de kook, zodra ze koken uit zetten en afgieten.
  • Leg in de ovenschaal eerst een laagje aardappelschijfjes, daaroverheen de gerookte zalm en daarna de asperges. Als laatste weer een laagje aardappelschijfjes.
  • Giet hier overheen het roommengsel. Eventueel nog wat aromapoeder eroverheen strooien.
  • De schotel in de oven 45 minuten laten garen.