Terug naar Recepten

Pasta met asperges en zalm uit de oven

Wit Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Pasta met asperges en zalm uit de oven

Ingrediënten

 1 kg witte asperges

 1 courgette

 1 paprika

 350 gr. Fusilli Tricolore

 1 groot blik zalm

 100 gr. geraspte kaas

 Kruidenmix voor lasagne

 250 ml slagroom

 peper, zout

 boter

Voorbeiding

  • Over voorverwarmen op 200 graden.

Bereiding

  • Asperges schillen en in stukjes van ongeveer 2 cm snijden.
  • Courgette in plakjes, paprika in reepjes snijden.
  • Zalm uit laten lekken, evt. graatjes verwijderen.
  • Kruidenmix voor lasagne klaarmaken volgens de beschrijving op verpakking. Gebruik in plaats van melk, slagroom met water!
  • In grote pan asperges, courgette, paprika en fusilli met water en een beetje boter aan de kook brengen.
  • Gedurende zo'n 6 minuten door laten koken.  Hierna goed uit laten lekken.
  • Ovenschaal insmeren met boter.
  • Zalm in schaal mengen met groentemengsel.
  • Klaargemaakte kruidenmix eroverheen doen en doorroeren.
  • Geraspte kaas erover verdelen.
  • In voorverwarmde oven ongeveer 30-40 minuten laten verwarmen tot kaas gegratineerd is.