Ingrediënten
450 gr. groene asperges
450 gr. droge tagliatelle
225 gr. gekookte ham
2 eieren
50 gr. Parmezaanse kaas
Voorbeiding
Dressing:
- 50 gr. gekookte aardappelen
- 5 el. olijfolie
- 1 el. verse citroensap
- 2 tl. Dijon mosterd
- 125 dl groentebouillon
Bereiding
- Kook de eieren hard en snijd ze doormidden.
- Schil de asperges en snijd ze doormidden.
- Kook de dikke delen 12 minuten in gezouten water en voeg na 6 minuten de kopjes van de asperges toe.
- Laat de asperges uitlekken in een vergiet en spoel ze af onder koud water.
- Snijd 150 gram van de gekookte dikke asperges fijn en meng ze met de aardappelen, olijfolie, citroensap mosterd en groentebouillon in de keukenmachine tot een gladde saus.
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Spoel de pasta in een vergiet onder koud water af en laat deze uitlekken.
- Vermeng de pasta in een kom met de dressing en breng het op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pasta over 4 borden.
- Snijd de ham in reepjes en garneer de pasta ermee.
- Leg een half ei en de aspergekopjes erop.
- Bestrooi de borden met Parmezaanse kaas.