Terug naar Recepten

Pasta met ham en asperge-dressing

Groen Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Pasta met ham en asperge-dressing

Ingrediënten

 450 gr. groene asperges

 450 gr. droge tagliatelle

 225 gr. gekookte ham

 2 eieren

 50 gr. Parmezaanse kaas

Voorbeiding

Dressing:

  • 50 gr. gekookte aardappelen
  • 5 el. olijfolie
  • 1 el. verse citroensap
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 125 dl groentebouillon

Bereiding

  • Kook de eieren hard en snijd ze doormidden.
  • Schil de asperges en snijd ze doormidden.
  • Kook de dikke delen 12 minuten in gezouten water en voeg na 6 minuten de kopjes van de asperges toe.
  • Laat de asperges uitlekken in een vergiet en spoel ze af onder koud water.
  • Snijd 150 gram van de gekookte dikke asperges fijn en meng ze met de aardappelen, olijfolie, citroensap mosterd en groentebouillon in de keukenmachine tot een gladde saus.
  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Spoel de pasta in een vergiet onder koud water af en laat deze uitlekken.
  • Vermeng de pasta in een kom met de dressing en breng het op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de pasta over 4 borden.
  • Snijd de ham in reepjes en garneer de pasta ermee.
  • Leg een half ei en de aspergekopjes erop.
  • Bestrooi de borden met Parmezaanse kaas.