Picknickbrood met asperges en gerookte kip

De ingredienten

  • 300 g witte asperges
  • 200 g gerookte kip
  • 2 el citroenmayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 1 ciabatta

Informatie

  • personen
Vervang de gerookte kipfilet door plakjes gerookte ham of knapperig gebakken katenspek
Tip!

Schil de asperges en verwijder ongeveer 1,5 cm van het uiteinde van de asperge. Kook de asperges in weinig water met zout in 10-15 min beetgaar. Giet de asperges af en vang een kopje van het kookvocht op. Spoel de asperges onder stromend water voorzichtig af totdat ze afgekoeld zijn en laat ze goed uitlekken.

Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Meng de mayonaise met de kerriepoeder en versgemalen zout en peper naar smaak. Verdun de kerriesaus met 1-2 el van het opgevangen kookvocht.

Halveer de ciabatta op 1/3 vanaf de bovenkant en hol het brood tot 1 cm van de korst uit. Vul de ciabatta afwisselend met de asperges, de kip, de kerriesaus en de peterselie. Eindig met de resterende kerriesaus en peterselie.

Leg het kapje op het brood en wikkel de ciabatta strak in vershoudfolie. Bewaar het brood in de koelkast.