Terug naar Recepten
Presentatie van kreeft, eendenlever en asperges
Paars Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
2 staarten van kreeft p/m 400 gr.
8 witte asperges
8 groene asperges
1/2 krop frisee
1 bosje rucola
1/2 bosje kervel
1 truffelaardappel
100 gr. eendenlever
peper en fleur de sel
4 el. peterselie olijfolie
4 el. saffraanmayonaise
1 el. basisdressing
3 blaadjes laurier
Bereiding
- Asperges schillen en afkoken in water met zout en suiker.
- Kreeften afkoken in water met zout en laurier (5 min) en afkoelen in ijswater.
- Sla plukken en wassen.
- Truffelaardappel zo dun mogelijk op snijmachine snijden.
- Daarna goed drogen en frituren in de olie (160 graden).
- Rolletje of krulletje eendenlever snijden (4 stuks).
- Eventueel een basis mayonaise op smaak brengen met bv. saffraan en knoflook.
- Peterselie olijfolie maken d.m.v. peterselie toevoegen aan lauwwarme extra vergine olijfolie en laten afkoelen.
- De asperges in stukken snijden en aanmaken met peterselie olijfolie zout en peper.
- De kreeftenstaarten in plakken snijden dan de asperges dresseren op het bord en de plakken kreeft op de asperges leggen.
- Daarna de frisee op smaak brengen met de basisdressing en hier dit bovenop de kreeft leggen, daar weer een plakje eendenlever erop.
- Garneer af met truffelchips en kervel.
- De peterselie olijfolie en saffraanmayonaise druppel je er rond omheen.
Wilt u informatie over kreeft en meer heerlijke recepten met kreeft ga dan naar Krijn Verwijs.