Terug naar Recepten

Presentatie van kreeft, eendenlever en asperges

Paars Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Presentatie van kreeft, eendenlever en asperges

Ingrediënten

 2 staarten van kreeft p/m 400 gr.

 8 witte asperges

 8 groene asperges

 1/2 krop frisee

 1 bosje rucola

 1/2 bosje kervel

 1 truffelaardappel

 100 gr. eendenlever

 peper en fleur de sel

 4 el. peterselie olijfolie

 4 el. saffraanmayonaise

 1 el. basisdressing

 3 blaadjes laurier

Bereiding

  • Asperges schillen en afkoken in water met zout en suiker.
  • Kreeften afkoken in water met zout en laurier (5 min) en afkoelen in ijswater.
  • Sla plukken en wassen.
  • Truffelaardappel zo dun mogelijk op snijmachine snijden.
  • Daarna goed drogen en frituren in de olie (160 graden).
  • Rolletje of krulletje eendenlever snijden (4 stuks).
  • Eventueel een basis mayonaise op smaak brengen met bv. saffraan en knoflook.
  • Peterselie olijfolie maken d.m.v. peterselie toevoegen aan lauwwarme extra vergine olijfolie en laten afkoelen.
  • De asperges in stukken snijden en aanmaken met peterselie olijfolie zout en peper.
  • De kreeftenstaarten in plakken snijden dan de asperges dresseren op het bord en de plakken kreeft op de asperges leggen.
  • Daarna de frisee op smaak brengen met de basisdressing en hier dit bovenop de kreeft leggen, daar weer een plakje eendenlever erop.
  • Garneer af met truffelchips en kervel.
  • De peterselie olijfolie en saffraanmayonaise druppel je er rond omheen.

Wilt u informatie over kreeft en meer heerlijke recepten met kreeft ga dan naar Krijn Verwijs.