Ravioli gevuld met asperges, garnalen en manchegokaas

De ingredienten

  • 500 gr asperges
  • 12 lasagnevellen of wontonvellen
  • 200 gr manchego (harde spaanse kaas)
  • 2 bakjes grotere garnalen
  • 125 gr veldsla
  • 8 stukjes gedroogde tomaten op olie
  • 4 bosuitjes, in ringetjes
  • verse basillicum
  • 200 ml slankroom
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • mespunt nootmuskaat
  • bakpapier
  • plasticfolie
  • staafmixer

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Voorbereiding

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C.
  2. Bakplaat met bakpapier bekleden.
    1. Asperges schillen, wassen en aspergekopjes eraf snijden.
    2. Aspergestelen in dunne plakjes snijden.
    3. De aspergekopjes in 3 min. beetgaar koken. Deze bewaren voor de garnering.
    4. In wok olijfolie verhitten en de aspergestelen op matig vuur in 3 min. al omscheppend beetgaar bakken.
    5. Tomaatjes 1 min. meebakken.
    6. Garnalen erdoor heen scheppen en even meebakken.
    7. Kwart van de manchego grof raspen, rest in kleine blokjes snijden.
    8. Haal het aspergemengsel van het vuur en schep de kaasblokjes erdoorheen.
    9. Op smaak brengen met peper.
    10. Geraspte kaas apart houden voor te garneren.
    11. Lasagnevellen beetgaar koken, afgieten en over de rand van de vergiet laten uitlekken.
    12. Leg de lasagnevellen op de bakplaat.
    13. Aan één kant flinke eetlepel aspergemengsel scheppen en de lasagnevellen dubbelvouwen. Tot gebruik afdekken met plasticfolie.
    14. Van veldsla de steeltjes verwijderen.
    15. In een pan de boter smelten. Schep de bosui, veldsla en basilicum (enkele mooie blaadjes bewaren voor garnering) erdoorheen en 1 min. zachtjes smoren.
    16. Slankroom toevoegen en met staafmixer tot een gladde saus pureren.
    17. Saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
    18. Vier borden voorverwarmen in de oven.