Niven Kunz: Salade van witte asperges

De ingredienten

  • 200 gram witte asperges
  • 1 kropsla
  • 4 eieren
  • 100 g Serranoham
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 200 ml olijfolie
  • Zout en peper

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Schil de asperges en verwijder het kontje. Schaaf met de aspergeschiller dunne linten van de asperges. Was de sla en selecteer de binnenste bladeren.
Kook de eieren halfzacht, pel de eieren en halveer ze vlak voor gebruik. Meng voor de basisdressing de witte wijnazijn, olijfolie, zout en peper tot een homogene massa. Maak de aspergelinten aan met een paar eetlepels van deze dressing
 
Opmaak
Plaats de slabladeren in het midden van het bord. Drapeer de aspergelinten hier speels op en plaats hier wat plakjes ham en per persoon twee halve eitjes bij. Serveer met wat extra dressing.
 

Dit gerecht is afkomstig uit 'Groente!’ het nieuwe boek van Niven Kunz dat 29 mei 2017 uitkomt bij Kosmos Uitgevers.