Risotto met witte en groene asperges

De ingredienten

  • 250 g witte asperges
  • 250 g groene asperges
  • 100 g gerookte kalkoenborst
  • Een snufje suiker
  • 125 g risotto, zoals arborio of carnaroli
  • 1 pakje Knorr Saus voor Asperges
  • Een snufje witte peper

Informatie

  • Groen/Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten
Van de verwijderde uiteinden van de asperges kunt u een heerlijke romige aspergesoep maken. Kook ze in een bouillon en gebruik een staafmixer om het geheel te mengen.
Tip!

1. Was de asperges en schil ze. Verwijder ongeveer 1/3 van de uiteinden. Snijd de kalkoenborst in hapklare stukjes. Kook de witte asperges 20 minuten in kokend water met een snufje suiker. Voeg de groene asperges toe en kook het geheel nog 10 minuten. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in helften. 2. Verhit 1 el margarine en voeg de risotto toe. Laat de risotto al roerende 1 minuut koken, totdat deze glanzend en glazig wordt. Giet er 500 ml koud water bij en voeg de inhoud toe van het pakje Knorr Saus voor Asperges toe. Meng het geheel goed en kook het al roerende ongeveer 20 minuten op een lage temperatuur, totdat de risotto gaar is maar niet papperig. 3. Voeg de stukjes kalkoenborst en de asperges toe. Verwarm het geheel goed en maak het op smaak af met de witte peper. Serveer het gerecht direct.