Ingrediënten
500 g asperges
1 sjalot
2 tomaten
1 citroen
25 g verse bieslook
2 el olijfolie
Zout
200 gr verse gamba's
Tabasco
Bereiding
- Snijd het onderste stukje van de asperges en leg ze min. 30 min. in ruim koud water.
- Schil de asperges en snij ze heel schuin in stukken van een 1/2 cm dik.
- Pel en snipper de sjalot.
- Was de tomaten, halveer ze, schep de zaadjes eruit en snijd ze in blokjes.
- Boen de citroen onder koud stromend water goed schoon en snijd de gele schil er zo dun mogelijk af. Snijd de schil in dunne reepjes. Halveer de vrucht en pers hem uit.
- Snijd de bieslook in grove stukken.
- Verhit de olie in een wok en fruit de sjalot 1 min.
- Voeg de aspergestukjes en de citroenreepjes toe en strooi er wat zout over.
- Roerbak 1 min. op hoog vuur en vervolgens 8 min. op laag vuur.
- Voeg de gamba's toe en roerbak totdat deze mooi roze zijn.Voeg stukjes tomaat toe en roerbak nog 1 min.
- Breng verder op smaak met zout, tabasco en citroensap.
- Voor het serveren de bieslook toevoegen.