Terug naar Recepten

Romeinse aspergesalade

Groen Salade 4 personen 15 - 30 minuten

Romeinse aspergesalade

Ingrediënten

 4 eieren

 2 tomaten

 100 g super romeinse sla

 350 g groene asperges

 4 plakken parmaham

 3 el walnotenolie

 2 tl citroensap

 zout en versgemalen peper

Bereiding

  • Kook de eieren in ca. 4 minuten halfzacht.
  • Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in partjes.
  • Was de sla en laat deze uitlekken.
  • Snijd van de asperges ca. 2 cm. van de onderkanten.
  • Vet de grillpan in en rooster de asperges ca. 3 minuten, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en laat deze afkoelen.
  • Grill de parmaham knapperig en laat deze afkoelen.
  • Klop een dressing van de walnootolie met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de sla over 4 schaaltjes. Besprenkel de salades met de dressing.
  • Halveer de eieren en verdeel ze over de salades.