Roodbaarsfilet met asperges

De ingredienten

  • peper en zout
  • 2 uien
  • 1 bosje peterselie
  • 2 hardgekookte eieren
  • olijfolie
  • 750 g roodbaarsfilet
  • 10 cl visbouillon
  • 16 groene asperges
  • 1 bosje dille
  • 10 cl witte wijn
  • 200 g gedopte erwtjes

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwijder het onderste stuk van de asperges, hou de punten apart en snij de rest van de stelen in stukken van 5 cm.
  2. Laat de stukken asperge gaar worden in kokend water met zout en voeg er na 5 minuten de punten bij. Laat nog 5 minuten koken.
  3. Hak de uien fijn.
  4. Neem een grote kookpan, laat de ui zwellen in wat olie, voeg er de erwtjes bij en leg de roodbaarsfilet op dat groentebed.
  5. Begieten met de visbouillon en de witte wijn en voeg peper en zout toe. Laat 15 minuten gaar worden in een gesloten pan.
  6. Serveer de visfilets op een bed van ui en erwtjes, met de asperges er omheen.
  7. Versier de schotel met partjes hardgekookt ei en strooi er dille en peterselie op.