Terug naar Recepten

Roodbaarsfilet met asperges

Groen Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Roodbaarsfilet met asperges

Ingrediënten

 1 bosje dille

 16 groene asperges

 10 cl visbouillon

 750 g roodbaarsfilet

 olijfolie

 2 hardgekookte eieren

 1 bosje peterselie

 2 uien

 peper en zout

 10 cl witte wijn

 200 g gedopte erwtjes

Bereiding

  • Verwijder het onderste stuk van de asperges, hou de punten apart en snij de rest van de stelen in stukken van 5 cm.
  • Laat de stukken asperge gaar worden in kokend water met zout en voeg er na 5 minuten de punten bij. Laat nog 5 minuten koken.
  • Hak de uien fijn.
  • Neem een grote kookpan, laat de ui zwellen in wat olie, voeg er de erwtjes bij en leg de roodbaarsfilet op dat groentebed.
  • Begieten met de visbouillon en de witte wijn en voeg peper en zout toe. Laat 15 minuten gaar worden in een gesloten pan.
  • Serveer de visfilets op een bed van ui en erwtjes, met de asperges er omheen.
  • Versier de schotel met partjes hardgekookt ei en strooi er dille en peterselie op.