Terug naar Recepten

Room aspergetaartje

Wit Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Room aspergetaartje

Ingrediënten

 4 plakjes bladerdeeg

 3 dl. room

 500 gr. asperges

 30 gr. roomboter

 30 gr. bloem

 1 tl Dyon mosterd

 40 gr. geraspte Gruyére kaas

 1 eidooier

 aluminium folie

 peulvruchten (om blind te bakken)

Bereiding

  • Plakjes bladerdeeg ontdooien, 4 ingevette vlaaivormpjes van 12 cm. bekleden.
  • Gaatjes in de bodem prikken, een stukje aluminiumfolie en met peulvruchten beleggen.
  • Midden in voorverwarmde oven (200 graden) in 10 minuten 'blind' bakken. Laten afkoelen.
  • Maak 500 gr. asperges schoon en kook ze (10 á 15 minuten) in room (geen water dus!!) Giet ze af en snijd de asperges in stukken van 3 cm.
  • Smelt de roomboter en voeg de bloem toe, roeren tot glad mengsel ontstaat.
  • Giet er al roerende 1/4 liter van de kookroom bij en breng de saus al roerend aan de kook. Ongeveer 15 min. laten koken.
  • Meng er vervolgens 1 tl. Dyon mosterd door en 30 gr. Gruyere kaas, laat deze al roerende smelten.
  • Klop 1 eidooier los en meng al roerende door de saus.
  • Schep de asperges erdoor en verdeel over de taartbodems.
  • Strooi er tenslotte nog 10 gram Gruyere kaas overheen en laat de taartjes goudbruin kleuren in de oven (250 graden) in 5 á 10 minuten.