Terug naar Recepten

Salade van asperges en paddestoelen

Wit Salade 2 personen Max. 15 minuten

Salade van asperges en paddestoelen

Ingrediënten

 1 kg asperges

 8 oesterzwammen, 8 shii-take en 8 cantharellen

 8 kastanjechampignons

 2 el olijfolie

 Salade: 50 gr veldsla en 1 zakje gemengde sla

 Salade: 4 cherrytomaatjes

 Salade: 4 kwarteleitjes

 Salade: 4 takjes kervel

 Dressing: 2 eidooiers

 Dressing: 0,5 dl water en 0,5 azijn

 Dressing: 0,5 el poedersuiker

 Dressing: 0,5 el mosterd

 Dressing: 3 dl zonnebloemolie

 Dressing: 1 dl notenolie

 Dressing: 1 sjalot en 2 sprietjes bieslook

 Dressing: zout en peper

Bereiding

  • Kook de geschilde asperges met een snufje zout volgens het basisrecept beetgaar.
  • Houd ze warm met een kleine hoeveelheid vocht.
  • Was en droog de sla.
  • Zet de kwarteleitjes op met koud water. Zodra het water kookt zijn de eitjes goed.
  • Neem ze uit het water, laat ze afkoelen en pel ze.
  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze - indien te groot -doormidden of in vieren.
  • Klop voor de dressing eidooiers, water, azijn, poedersuiker en mosterd goed luchtig.
  • Voeg al kloppend de zonnebloem- en notenolie druppelsgewijs toe.
  • Snipper de sjalot en de bieslook en roer deze door de dressing.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Bak de paddenstoelen even aan in de olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
  • Meng een deel van de dressing door de slasoorten en verdeel de sla over vier borden.
  • Halveer de asperges en verdeel ze, evenals de paddenstoelen, over de salade.
  • Druppel nog wat dressing over de asperges en garneer de borden met de gehalveerde kwarteleitjes, cherrytomaatjes en blaadjes kervel.