Ingrediënten
1 kg asperges
8 oesterzwammen, 8 shii-take en 8 cantharellen
8 kastanjechampignons
2 el olijfolie
Salade: 50 gr veldsla en 1 zakje gemengde sla
Salade: 4 cherrytomaatjes
Salade: 4 kwarteleitjes
Salade: 4 takjes kervel
Dressing: 2 eidooiers
Dressing: 0,5 dl water en 0,5 azijn
Dressing: 0,5 el poedersuiker
Dressing: 0,5 el mosterd
Dressing: 3 dl zonnebloemolie
Dressing: 1 dl notenolie
Dressing: 1 sjalot en 2 sprietjes bieslook
Dressing: zout en peper
Bereiding
- Kook de geschilde asperges met een snufje zout volgens het basisrecept beetgaar.
- Houd ze warm met een kleine hoeveelheid vocht.
- Was en droog de sla.
- Zet de kwarteleitjes op met koud water. Zodra het water kookt zijn de eitjes goed.
- Neem ze uit het water, laat ze afkoelen en pel ze.
- Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze - indien te groot -doormidden of in vieren.
- Klop voor de dressing eidooiers, water, azijn, poedersuiker en mosterd goed luchtig.
- Voeg al kloppend de zonnebloem- en notenolie druppelsgewijs toe.
- Snipper de sjalot en de bieslook en roer deze door de dressing.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Bak de paddenstoelen even aan in de olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
- Meng een deel van de dressing door de slasoorten en verdeel de sla over vier borden.
- Halveer de asperges en verdeel ze, evenals de paddenstoelen, over de salade.
- Druppel nog wat dressing over de asperges en garneer de borden met de gehalveerde kwarteleitjes, cherrytomaatjes en blaadjes kervel.