Ingrediënten
1 bosje asperges
1 l water
3 el olijfolie
3 el pijnboompitten
peper en zout
200 g sla
2 el wijnazijn
450 g staartvisfilets
1 blokje visbouillon
1 el notenolie
Bereiding
- Snijd de staartvis in grote stukken.
- Breng het water met daarin het bouillonblokje aan de kook, verminder het vuur en doe de stukken staartvis in het water.
- Laat 5 minuten lichtjes koken en zet opzij.
- Schil de asperges, kook ze 15 minuten in gezouten water.
- Laat ze uitlekken, snij ze in stukjes van 3 cm en zet opzij.
- Meng de azijn met de olijf- en notenolie in een kom en kruid met zout en peper.
- Bak de pijnboompitten goudbruin in de anti aanbakpan.
- Schik de salade, de stukken staartvis en de asperges op de borden.
- Werk af met de pijnboompitten en de vinaigrette.
- Dien deze schotel op met brood.