Terug naar Recepten

Salade van asperges en staartvis

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Salade van asperges en staartvis

Ingrediënten

 1 bosje asperges

 1 l water

 3 el olijfolie

 3 el pijnboompitten

 peper en zout

 200 g sla

 2 el wijnazijn

 450 g staartvisfilets

 1 blokje visbouillon

 1 el notenolie

Bereiding

  • Snijd de staartvis in grote stukken.
  • Breng het water met daarin het bouillonblokje aan de kook, verminder het vuur en doe de stukken staartvis in het water.
  • Laat 5 minuten lichtjes koken en zet opzij.
  • Schil de asperges, kook ze 15 minuten in gezouten water.
  • Laat ze uitlekken, snij ze in stukjes van 3 cm en zet opzij.
  • Meng de azijn met de olijf- en notenolie in een kom en kruid met zout en peper.
  • Bak de pijnboompitten goudbruin in de anti aanbakpan.
  • Schik de salade, de stukken staartvis en de asperges op de borden.
  • Werk af met de pijnboompitten en de vinaigrette.
  • Dien deze schotel op met brood.