Terug naar Recepten

Schuimige aspergesoep met Hollandse garnalen

Wit Soep 3 personen 45 - 60 minuten

Schuimige aspergesoep met Hollandse garnalen

Ingrediënten

 150 gr. Hollandse garnalen

 250 gr. witte asperges

 1 liter heldere bouillon

 35 gr. boter

 35 gr. bloem

 1 eierdooier

 1 dl slagroom

 10 gr. boter

 nootmuskaat

 2 eetlepels fijngehakte kervel

 zout en peper

Bereiding

  • Snijd het zachte deel van de asperges in stukken van ongeveer 3 cm lang.
  • Schil de stukken, de kopjes kunt u ongeschild laten.
  • Kook de aspergestukken in 30-45 minuten in de bouillon gaar.
  • Neem de asperges uit het kooknat en pureer ze in de blender.
  • Verhit de boter (35 gr.) en voeg de bloem toe. Laat het geheel goed doorwarmen en schenk de aspergebouillon erbij.
  • Laat het geheel nog even doorkoken.
  • Klop ondertussen de slagroom lichtjes op.
  • Meng de slagroom met behulp van de staafmixer door de hete aspergesoep.
  • Maak de soep af met de eierdooier, boter en nootmuskaat.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verdeel de garnalen over 4 warme soepborden, schep de soep erop en strooi de kervel erover.