Ingrediënten
2 kg asperges (AAI-Super)
2 hele kipfilets (Den Dungen of maïskip)
1 takje verse (of 1 theelepel gedroogde marjoraan)
200 gr. boter
1 dl gevogeltefond (zelf getrokken of uit pot)
2 dl koksroom
1 pijpje bier (Grand Prestige 33 cl)
200 gr. krielaardappelen
2 eieren
Peper en zout
Bereiding
- Schil de asperges, kook ze gaar en houd ze warm.
- Bestrooi de kipfilets met peper, zout en majoraan en bak ze aan alle kanten lichtbruin, maar niet gaar. Neem de kip uit de pan.
- Voeg de gevogeltefond, room en de helft van het bier toe.
- Laat het vocht inkoken en monteer de saus met klontjes boter.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Zet de kipfilets in een voorverwarmde oven van 170 °C tot ze bijna gaar zijn.
- Kook de krielaardappelen gaar en de eieren hard.
- Verdeel de asperges over vier voorverwarmde borden, trancheer de kipfilets en leg ze in waaiervorm op de asperges.
- Nappeer wat saus over de kip en geef de overige saus, de aardappelen en de eieren er apart bij.