Terug naar Recepten

Slierasperges met Kip

Wit Hoofdgerecht 2 personen 30 - 45 minuten

Slierasperges met Kip

Ingrediënten

 2 kg asperges (AAI-Super)

 2 hele kipfilets (Den Dungen of maïskip)

 1 takje verse (of 1 theelepel gedroogde marjoraan)

 200 gr. boter

 1 dl gevogeltefond (zelf getrokken of uit pot)

 2 dl koksroom

 1 pijpje bier (Grand Prestige 33 cl)

 200 gr. krielaardappelen

 2 eieren

 Peper en zout

Bereiding

  • Schil de asperges, kook ze gaar en houd ze warm.
  • Bestrooi de kipfilets met peper, zout en majoraan en bak ze aan alle kanten lichtbruin, maar niet gaar. Neem de kip uit de pan.
  • Voeg de gevogeltefond, room en de helft van het bier toe.
  • Laat het vocht inkoken en monteer de saus met klontjes boter.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Zet de kipfilets in een voorverwarmde oven van 170 °C tot ze bijna gaar zijn.
  • Kook de krielaardappelen gaar en de eieren hard.
  • Verdeel de asperges over vier voorverwarmde borden, trancheer de kipfilets en leg ze in waaiervorm op de asperges.
  • Nappeer wat saus over de kip en geef de overige saus, de aardappelen en de eieren er apart bij.