Terug naar Recepten

Spaanse pepersoep met kaas en asperge

Wit Soep 4 personen 15 - 30 minuten

Spaanse pepersoep met kaas en asperge

Ingrediënten

 1 rode Spaanse peper

 1 groene Spaanse peper

 1 el. olijfolie

 25 gr. boter

 1 grote ui

 2 fijngehakte tenen knoflook

 500 gr. gepureerde soeptomaten (of gezeefde tomaten)

 250 gr. asperges

 75 cl. aspergebouillon (bij gezeefde tomaten wat meer)

 75 cl. melk (bij gezeefde tomaten wat meer)

 3 volle el. bloem

 150 gr. in kleine blokjes gesneden kaas (manchego of licht belegen Hollandse kaas)

 1 tl. komijnpoeder (afgestreken)

 koriander om te garneren

 zout en peper

Bereiding

  • Snijd de pepers in de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit.
  • Snijd de pepers nu in lange dunne reepjes.
  • Leg ze in een droge koekenpan en rooster ze op een laag vuur tot ze lichtbruin kleuren.
  • Doe de ui en de knoflook met de olie en boter in een soeppan en zet ze op een middelhoog vuur.
  • Bak de ui even aan en voeg de tomaten, de komijn en de geroosterde pepers toe.
  • Laat alles 5 minuten pruttelen en roer dan de bloem erdoor.
  • Kook ondertussen de asperges beetgaar (giet deze af en bewaar het kookvocht).
  • Giet onder voortdurend roeren beetje voor beetje de melk en de bouillon erbij.
  • Zet het vuur hoger en laat alles 10 minuten doorkoken.
  • Snijd de asperges voorzichtig in stukken en voeg deze als laatste bij de soep.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de blokjes kaas over vier soepkommen en giet de soep erop.