Terug naar Recepten
Spaghetti met groene asperges en rucola
Groen Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
500 gr. groene asperges
zout
400 gr. spaghetti
½ dl. olijfolie
100 gr. rucola
1 rode Spaanse peper
1 citroen
1 teentje knoflook
versgemalen peper
100 gr. geraspte Parmezaanse kaas
1 bakje kerstomaatjes
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Doe een scheutje olijfolie bij het kookvocht.
- Scheur of snijd de rucola in kleinere stukjes.
- Halveer de Spaanse peper in de lengte en snijd deze, zonder zaadjes, in stukjes.
- Boen de citroen schoon en rasp ½ el. van de schil en pers de vrucht.
- Schep de rest van de olijfolie, rucola, Spaanse peper, citroenrasp, 2 el. van het citroensap, de geperste knoflook, peper en de helft van de kaas door de gare spaghetti en warm goed door.