Terug naar Recepten

Spaghetti met groene asperges en rucola

Groen Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Spaghetti met groene asperges en rucola

Ingrediënten

 500 gr. groene asperges

 zout

 400 gr. spaghetti

 ½ dl. olijfolie

 100 gr. rucola

 1 rode Spaanse peper

 1 citroen

 1 teentje knoflook

 versgemalen peper

 100 gr. geraspte Parmezaanse kaas

 1 bakje kerstomaatjes

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Doe een scheutje olijfolie bij het kookvocht.
  • Scheur of snijd de rucola in kleinere stukjes.
  • Halveer de Spaanse peper in de lengte en snijd deze, zonder zaadjes, in stukjes.
  • Boen de citroen schoon en rasp ½ el. van de schil en pers de vrucht.
  • Schep de rest van de olijfolie, rucola, Spaanse peper, citroenrasp, 2 el. van het citroensap, de geperste knoflook, peper en de helft van de kaas door de gare spaghetti en warm goed door.