Spaghetti met groene asperges en rucola

De ingredienten

  • 500 gr. groene asperges
  • zout
  • 400 gr. spaghetti
  • ½ dl. olijfolie
  • 100 gr. rucola
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • versgemalen peper
  • 100 gr. geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bakje kerstomaatjes

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Doe een scheutje olijfolie bij het kookvocht.
  4. Scheur of snijd de rucola in kleinere stukjes.
  5. Halveer de Spaanse peper in de lengte en snijd deze, zonder zaadjes, in stukjes.
  6. Boen de citroen schoon en rasp ½ el. van de schil en pers de vrucht.
  7. Schep de rest van de olijfolie, rucola, Spaanse peper, citroenrasp, 2 el. van het citroensap, de geperste knoflook, peper en de helft van de kaas door de gare spaghetti en warm goed door.