Terug naar Recepten

Surinaamse roti met Nederlandse witte en groene asperges

Paars Hoofdgerecht 3 personen 30 - 45 minuten

Surinaamse roti met Nederlandse witte en groene asperges

Ingrediënten

 8 geschilde witte asperges

 8 groene asperges

 400 gr. lamsboutvlees in stukjes gesneden

 300 gr. kalfsgehakt

 2 eetlepels massala kruiden

 4 teentjes knoflook fijn gesneden

 2 uien fijn gesneden

 3 cm verse gember fijn gesneden, duimgrootte

 4 trostomaten in stukjes gesneden

 1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree

 1 theelepel zwarte peperkorrels gekneusd

 3 eetlepels ketjap manis

 500 gr. geschilde aardappelen in kleine stukjes gesneden

 4 vellen roti

 4 gekookte eieren in vieren gesneden

 zout

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een wokpan en bak eerst de massala, gember, uien, tomatenpuree, knoflook, peper en zout.
  • Voeg het gehakt toe en bak even mee hierna de tomaatstukjes, aardappelstukjes, lamsvlees, ketjap toevoegen en 30 minuten laten stoven onder een deksel tot het vlees gaar is.
  • Voeg de stukjes asperge toe en laat 10 minuten stoven tot ze gaar zijn.
  • Maak ondertussen de roti warm in 3 minuten in  een voorverwarmde oven van
    150
    ˚C
  • Serveer het stoofgerecht met roti en leg de eierpartjes op het gerecht.

    Njang swietie!