Ingrediënten
250 gr. dunne witte asperges
1 plak gekookte achterham van 110 gram in kleine reepjes
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 ½ el. groene pesto
1 el. fijngesneden basilicum
2 el. pijnboompitten, geroosterd
2 el. geraspte Parmezaanse kaas
zout
Bereiding
- Begin met het schillen en garen van de asperges volgens het basisrecept.
- Doe de asperges in een ruime pan zodat ze, bij voorkeur, allemaal liggen.
- Doe er een klont boter bij, een beetje zout en een flinke scheut melk en zet ze net onder met water.
- Breng de asperges heel even flink aan de kook, haal de pan van de warmtebron en laat ze afgedekt 10 minuten rusten.De asperges zijn nu perfect van beet.
- Haal ze met een schuimspaan uit de pan.(Gooi het kookvocht niet weg, hier kun je heerlijke gerechten mee bereiden!)
- Snijd de asperges in schuine stukken van ongeveer 2 centimeter.
- Schep de aspergestukjes en de ham door elkaar.
- Steek uit elk plakje bladerdeeg 3 rondjes en druk 2e in ingevette vormpjes.
- Bestrijk ze met de pesto en verdeel hierover de aspergestukjes met de ham.
- Bak de taartjes 15-20 minuten in een oven van 200 °C goudbruin.
- Haal de taartjes uit de oven en bestrooi ze met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.