Terug naar Recepten

Taartje met asperge

Wit Lunch 3 personen 15 - 30 minuten

Taartje met asperge

Ingrediënten

 250 gr. dunne witte asperges

 1 plak gekookte achterham van 110 gram in kleine reepjes

 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid

 1 ½ el. groene pesto

 1 el. fijngesneden basilicum

 2 el. pijnboompitten, geroosterd

 2 el. geraspte Parmezaanse kaas

 zout

Bereiding

  • Begin met het schillen en garen van de asperges volgens het basisrecept.
  • Doe de asperges in een ruime pan zodat ze, bij voorkeur, allemaal liggen.
  • Doe er een klont boter bij, een beetje zout en een flinke scheut melk en zet ze net onder met water.
  • Breng de asperges heel even flink aan de kook, haal de pan van de warmtebron en laat ze afgedekt 10 minuten rusten.De asperges zijn nu perfect van beet.
  • Haal ze met een schuimspaan uit de pan.(Gooi het kookvocht niet weg, hier kun je heerlijke gerechten mee bereiden!)
  • Snijd de asperges in schuine stukken van ongeveer 2 centimeter.
  • Schep de aspergestukjes en de ham door elkaar.
  • Steek uit elk plakje blader­deeg 3 rondjes en druk 2e in ingevette vormpjes.
  • Bestrijk ze met de pesto en verdeel hierover de aspergestukjes met de ham.
  • Bak de taartjes 15-20 minuten in een oven van 200 °C goudbruin.
  • Haal de taartjes uit de oven en bestrooi ze met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.