Taartje met asperge

De ingredienten

  • 250 gr. dunne witte asperges
  • 1 plak gekookte achterham van 110 gram in kleine reepjes
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ½ el. groene pesto
  • 1 el. fijngesneden basilicum
  • 2 el. pijnboompitten, geroosterd
  • 2 el. geraspte Parmezaanse kaas
  • zout

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Lunch
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

 

 

 

  1. Begin met het schillen en garen van de asperges volgens het basisrecept.
  2. Doe de asperges in een ruime pan zodat ze, bij voorkeur, allemaal liggen.
  3. Doe er een klont boter bij, een beetje zout en een flinke scheut melk en zet ze net onder met water.
  4. Breng de asperges heel even flink aan de kook, haal de pan van de warmtebron en laat ze afgedekt 10 minuten rusten.De asperges zijn nu perfect van beet.
  5. Haal ze met een schuimspaan uit de pan.(Gooi het kookvocht niet weg, hier kun je heerlijke gerechten mee bereiden!)
  6. Snijd de asperges in schuine stukken van ongeveer 2 centimeter.
  7. Schep de aspergestukjes en de ham door elkaar.
  8. Steek uit elk plakje blader­deeg 3 rondjes en druk 2e in ingevette vormpjes.
  9. Bestrijk ze met de pesto en verdeel hierover de aspergestukjes met de ham.
  10. Bak de taartjes 15-20 minuten in een oven van 200 °C goudbruin.
  11. Haal de taartjes uit de oven en bestrooi ze met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.