Terug naar Recepten

Taartje van aspergebavarois met gerookte zalm

Wit Voorgerecht 0 personen 15 - 30 minuten

Taartje van aspergebavarois met gerookte zalm

Ingrediënten

 0,5 ltr velouté d`asperge

 0,5 ltr licht geslagen room

 300 gr gerookte zalm (ongeveer 35 gr per taartje)

 10 gr. gelatine of 6 blaadjes gelatine

 likeur d`asperge

 Dressing: 2 dl zonnebloem olie

 Dressing: 1 dl aceto balsamico azijn

 Dressing: 1 eidooier

 Dressing: peper en zout

 Dressing: mosterd

 Dressing: worcestersaus

Bereiding

  • Voor de vormpjes gebruiken wij ronde ringen met een doorsnede van 5 cm en hoogte van 5 cm. Plaats hier een cellofaam randje in.
  • Snijd de gerookte zalm in dunnen tranches van ongeveer 2,5 cm hoogte en plaats deze tegen de zijkant van de ring aan.
  • Zet de vormpjes in de koelkast.
  • De velouté d'asperge verwarmen in een pannetje.
  • Weeg de gelatine (poeder of blaadjes) af en vermeng dit met een klein scheutje water.
  • De gelatine oplossen in de velouté d'asperge en zeven door een haarzeefje.
  • Yoghurt dik laten worden in een koudwaterbad.
  • Sla de room licht op.
  • Als de velouté yoghurtdik is door de room spatelen.
  • Op smaak brengen met peper, zout en likeur d`asperge.
  • Daarna in de vormpjes gieten en in de koelkast plaatsen.
  • Na ongeveer 3 uur zijn de taartjes klaar om te storten.

De dressing van aceto.

  • Vermeng de eidooier met de aceto balsamico, peper, zout en de mosterd.
  • Giet hier al roerende (staafmixer of garde) de olie bij.
  • Naproeven en eventueel verder opsmaak brengen.

Opmaak:

  • Plaats het taartje van de aspergebavarois in het midden van het bord.
  • Leg hier een doormidden gesneden, afgekookte asperge kruislings op.
  • Dresseer hier wat frisee sla op en doe daar een klein roosje gerookte zalm op.
  • Dresseer de dressing rondom het taartje.