Terug naar Recepten

Tagliatelle met asperges en champignons

Paars Hoofdgerecht 3 personen 15 - 30 minuten

Tagliatelle met asperges en champignons

Ingrediënten

 125 gr. groene asperges

 125 gr. witte asperges

 125 gr. champignons

 2,5 cm verse gember

 3 citroenblaadjes

 250 gr. crème fraîche of room

 versgemalen zout en peper

 375 gr. tagliatelle

 25 gr. boter

Bereiding

  • Snijd de asperge in stukken van 2,5 cm, en kook ze gaar.
  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  • Schil en rasp de verse gember.
  • Smelt de boter in een grote pan.
  • Voeg de gekookte asperge, champignons,
  • Citroenblad en gember toe en meng alles voorzichtig.
  • Laat het geheel 5-8 minuten langzaam gaar worden.
  • Voeg de crème fraîche toe en breng alles op smaak met peper en zout.
  • Laat de saus nog 5 minuten zacht koken.
  • Serveren met tagliatelle, rijst of aardappeltjes.