Ingrediënten
1 kg witte Hollandse asperges
2 teentjes knoflook
2 stengels citroengras
1/2 rood pepertje
4 lente-uitjes
arachide-olie
zout
suiker
200 gr krabvlees (echt of surimi)
4 el gehakte korianderblaadjes
50 gr gezouten cashewnoten
2 dl kokosmelk (ongezoet!)
4 el vissaus (Nam pla)
geraspte schil + 2 eetl. sap van 1 limoen
100 gr peenjulienne (groenten-koelschap)
mihoen
Bereiding
- Asperges schillen en in schuine stukjes van 2 cm snijden. Kopjes apart houden.
- Knoflook pellen en in zeer dunne schijfjes snijden.
- Citroengras van droog blad ontdoen en sappige stelen zeer fijn snipperen.
- Pepertje wassen, pitjes eruit halen en in flintertjes snijden.
- Lente-uitjes schoonmaken en in schuine stukjes van 2 cm snijden.
- Krabvlees in stukjes verdelen.
- Cashewnoten fijnhakken.
- Water aan de kook brengen met suiker en zout en zodra dit kookt de aspergestukjes erin doen.
- Na 3 minuten koken ook de kopjes toevoegen en zodra het water weer flink kookt, het vuur uitschakelen en de asperges met het deksel op de pan nog 5 minuten laten garen. Afgieten en uit laten lekken. (Bewaar eventueel het kookvocht voor een soepje voor de volgende dag)
- In de wok een scheut arachideolie verhitten en de knoflook, citroengras, pepertje en lente-ui 3 minuten roerbakken.
- Asperges erdoor scheppen en alles nog 5 minuten roerbakken.
- Krab, koriander, cashewnoten, kokosmelk, vissaus, limoenschil en -sap toevoegen en alles op een hoog vuur doorwarmen.
- Serveren met mihoen