Terug naar Recepten

Thaise asperges met krab

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Thaise  asperges  met krab

Ingrediënten

 1 kg witte Hollandse asperges

 2 teentjes knoflook

 2 stengels citroengras

 1/2 rood pepertje

 4 lente-uitjes

 arachide-olie

 zout

 suiker

 200 gr krabvlees (echt of surimi)

 4 el gehakte korianderblaadjes

 50 gr gezouten cashewnoten

 2 dl kokosmelk (ongezoet!)

 4 el vissaus (Nam pla)

 geraspte schil + 2 eetl. sap van 1 limoen

 100 gr peenjulienne (groenten-koelschap)

 mihoen

Bereiding

  • Asperges schillen en in schuine stukjes van 2 cm snijden. Kopjes apart houden.
  • Knoflook pellen en in zeer dunne schijfjes snijden.
  • Citroengras van droog blad ontdoen en sappige stelen zeer fijn snipperen.
  • Pepertje wassen, pitjes eruit halen en in flintertjes snijden.
  • Lente-uitjes schoonmaken en in schuine stukjes van 2 cm snijden.
  • Krabvlees in stukjes verdelen.
  • Cashewnoten fijnhakken.
  • Water aan de kook brengen met suiker en zout en zodra dit kookt de aspergestukjes erin doen.
  • Na 3 minuten koken ook de kopjes toevoegen en zodra het water weer flink kookt, het vuur uitschakelen en de asperges met het deksel op de pan nog 5 minuten laten garen. Afgieten en uit laten lekken. (Bewaar eventueel het kookvocht voor een soepje voor de volgende dag)
  • In de wok een scheut arachideolie verhitten en de knoflook, citroengras, pepertje en lente-ui 3 minuten roerbakken.
  • Asperges erdoor scheppen en alles nog 5 minuten roerbakken.
  • Krab, koriander, cashewnoten, kokosmelk, vissaus, limoenschil en -sap toevoegen en alles op een hoog vuur doorwarmen.
  • Serveren met mihoen