Terug naar Recepten

Thaise aspergesoep met zalm

Paars Soep 4 personen 15 - 30 minuten

Thaise aspergesoep met zalm

Ingrediënten

 18 witte of groene asperges

 150 gr gerookte zalm blokjes

 Thaise vissaus

 Verse sereh (citroengras) +/- 5 cm fijngesneden

 1 pot visfond (+/- 4 dl)

 1 tl saffraan

 zout naar smaak

 verse bieslook

Voorbeiding

Asperge schillen,harde ondereind verwijderen en in stukjes van 3 cm snijden.

Bereiding

  • Schil de asperges wanneer je witte gebruikt, groene asperges hoeven niet geschild te worden. Verwijder het harde uiteinde en snijd de asperges in stukjes van 3 cm.
  • Kook de aspergestukjes 3 minuten in gezouten wateren laat deze in het kookvocht afkoelen.
  • Besprenkel de zalmblokjes met vissaus en laat deze 15 minuten hierin marineren.
  • Doe in een pan de visfond en vul deze met aspergekookvocht aan tot 6 dl.
  • Breng dit met de sereh en saffraan aan de kook en laat dit gedurende 5 minuten tegen het kookpunt aan trekken.
  • Naar smaak zout toevoegen.
  • Verwarm de soepborden of kommen, verdeel de aspergestukjes en de zalmblokjes hierover.
  • Schenk de hete visbouillon hierover en garneer met bieslook.