Terug naar Recepten

Toscaanse asperge-salade

Paars Salade 3 personen 15 - 30 minuten

Toscaanse asperge-salade

Ingrediënten

 100 gr. tricolore pasta (bijvoorbeeld Penne of Fusilli)

 200 gr. witte asperges

 100 gr. groene asperges

 4 takjes basilicum

 200 gr. gerookte kipfiletreepjes

 50 gr. zongedroogde tomaatjes op olie

 Olijfolie

 Peper en zout

Bereiding

  • Was en schil de witte asperges en was de groene asperges. Snijd deze in schuine stukjes.
  • Kook de witte aspergestukjes beetgaar en laat ze afkoelen in het kookvocht.
  • Blancheer de groene aspergestukjes.
  • Kook de pasta al dente en giet af. Vermeng de pasta met een beetje olijfolie en laat afkoelen.
  • Giet de tomaatjes af en vang de olie op in een schaaltje.
  • Snijd de tomaatjes en de basilicumblaadjes in reepjes.
  • Als de aspergestukjes afgekoeld zijn, afgieten en vermengen met de pasta.
  • De gesneden tomaatjes en basilicumblaadjes toevoegen.
  • Breng op smaak met de olie van de tomaatjes, peper en zout.