Toscaanse aspergesalade

De ingredienten

  • 300 g paarse asperges
  • 100 g tricolore pasta
  • Verse takjes basilicum
  • 200 g gerookte kipfiletreepjes
  • 50 g zongedroogde tomaatjes op olie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Informatie

  • Paars
  • 4 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten
Garneer eventueel met rucolasla.
Tip!

1. Was de paarse asperges en snijd ongeveer 1,5 cm van de onderzijde af. 2. Snijd de asperges vervolgens in schuine stukjes. 3. Kook de pasta al dente en giet af.
4. Meng de pasta met een beetje olijfolie en laat afkoelen. 5. Giet de pasta af en vang de olie op in een schaaltje. 6.Snijd de tomaatjes en de basilicumblaadjes in reepjes.
7. Meng de aspergestukjes door de pasta. 8. Voeg de gesneden tomaatjes en basilicumblaadjes toe en breng de salade op smaak met de olie van de tomaatjes, peper en zout.