Vers gerookte eendenborst met Hollandse asperges

De ingredienten

  • 2 kg. geschilde asperges
  • Eendenborst
  • Rode ui in blokjes
  • Basterdsuiker
  • Port
  • Rode wijn
  • Zout en peper

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snij de eendenborsten in op de vetkant.
  2. Bak de eendenborst op het vet krokant. Voeg geen vetstof toe aan de pan.
  3. Als de vetkant mooi krokant en goudbruin is bak dan de vleeskant kort aan.
  4. Plaats de rook oven op het vuur en voeg de rook mot toe.
  5. Als de rook mot gaat roken de eendenborsten in de rook oven plaatsen.
  6. Laat het vuur onder de rook oven nog twee minuten aan staan.
  7. Doe het vuur onder de rook oven uit en laat de eendenborsten nog drie minuten in de rookoven rusten
  8. Zet de rode ui aan in olie, voeg de basterdsuiker toe en laat dit karamelliseren.
  9. Blus af met rode wijn en rode port en laat de port/wijn helemaal weg koken.
  10. Zet de geschilde asperges in water, zout en klontje roomboter afgedekt met een theedoek op vuur.
  11. Zodra de theedoek bol staat, vuur uitzetten en 15 minuten laten staan in vocht.
  12. Dresseer de eendenborst en asperges op bord en maak het geheel af met de uiencompot.