Terug naar Recepten

Voorjaars voorgerechtje

Wit Hoofdgerecht 3 personen Max. 15 minuten

Voorjaars voorgerechtje

Ingrediënten

 4 tot 12 asperges

 4 plakken gerookte zalm

 200 gr rucola sla

 10 gekookte kwarteleitjes

 fijngehakte peterselie

 20 frambozen

 Dressing: 1 deel frambozenazijn

 Dressing: 3 delen lekkere olie

 Dressing: zout en peper

Bereiding

  • Schil de asperges zorgvuldig en kook ze max. 5 min.
  • Laat ze afkoelen in het kookvocht.
  • Voor het bereiden de asperges laten uitlekken.
  • Snijd de asperges met een scherp mes in 3 ongelijke stukjes en rol ze in een plak zalm.
  • Maak de dressing en meng deze met de sla.
  • Zet het asperge-zalmtorentje midden op een bord en schik de sla er omheen.
  • Garneer met frambozen en halve kwarteleitjes.