Terug naar Recepten

Voorjaarssalade met asperges

Wit Salade 4 personen 15 - 30 minuten

Voorjaarssalade met asperges

Ingrediënten

 750 gr. asperges

 1 blik zalm (ca. 200 gr.)

 3 eieren

 250 gr. krielaardappelen

 50 gr. augurk

 2 tomaten

 300 ml mayonaise

 2 el zilveruitjes

 1 little gem (slasoort)

Bereiding

  • Schil en kook de asperge(+/- 15 min.) en de krielaardappelen gaar.
  • Kook de eieren 4 minuten.
  • Alles laten afkoelen.
  • Snijd de krielaardappeltjes in schijfjes.
  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
  • Laat de zalm uitlekken, verwijder het vel en graten en brokkel de zalm in stukjes.
  • Hak 2 eieren fijn en snijd 1 ei in partjes.
  • Snijd de asperge en augurken in stukjes van 1,5 cm, hou wat mooie aspergepunten achter ter decoratie.
  • Beleg 4 borden met een bedje van sla.
  • Vermeng de stukjes asperge met de aardappel, tomaat, zalm, augurk, zilveruitjes en het gehakte ei.
  • Schep de mayonaise er door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade op de bedjes van sla.
  • Decoreer de salade met de achtergehouden aspergepunten, partjes ei en blaadjes little gem.