Ingrediënten
750 gr. asperges
1 blik zalm (ca. 200 gr.)
3 eieren
250 gr. krielaardappelen
50 gr. augurk
2 tomaten
300 ml mayonaise
2 el zilveruitjes
1 little gem (slasoort)
Bereiding
- Schil en kook de asperge(+/- 15 min.) en de krielaardappelen gaar.
- Kook de eieren 4 minuten.
- Alles laten afkoelen.
- Snijd de krielaardappeltjes in schijfjes.
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
- Laat de zalm uitlekken, verwijder het vel en graten en brokkel de zalm in stukjes.
- Hak 2 eieren fijn en snijd 1 ei in partjes.
- Snijd de asperge en augurken in stukjes van 1,5 cm, hou wat mooie aspergepunten achter ter decoratie.
- Beleg 4 borden met een bedje van sla.
- Vermeng de stukjes asperge met de aardappel, tomaat, zalm, augurk, zilveruitjes en het gehakte ei.
- Schep de mayonaise er door en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de salade op de bedjes van sla.
- Decoreer de salade met de achtergehouden aspergepunten, partjes ei en blaadjes little gem.