Terug naar Recepten

Waterzooi met Asperges en Vis

Wit Soep 4 personen 15 - 30 minuten

Waterzooi met Asperges en Vis

Ingrediënten

 8 asperges (AAI-super)

 2,5 dl visfond

 1,5 dl witte wijn

 1 el rouille (visspecialist)

 peper en zout

 4 draadjes saffraan

 500 gr. krielaardappeltjes

 200 gr. peultjes

 200 gr. zeekraal of lamsoren

 8 halve Sint Jacobsmosselen of 8 mulfilets

 1 hele gekookte kreeft

 ca. 400 gr 100 gr grietfilet

 olijfolie

 bieslook

Bereiding

  • Schil de asperges en kook ze volgens het basisrecept.
  • Bewaar 1 deciliter kookvocht en voeg de visfond en de wijn hieraan toe.
  • Laat dit op een laag vuur trekken en breng deze fond op smaak met de rouille, peper, zout en de gekneusde draadjes saffraan.
  • Kook de krielaardappelen tot ze nog iets stevig zijn.
  • Blancheer de peultjes 1 minuut en de zeekraal of lamsoren slechts 30 seconden.
  • Snijd de vissoorten in stukjes.
  • Bak de vis in gedeelten om en om in hete olijfolie goudbruin.
  • Laat de vis, indien nodig, doorgaren in een oven van 100-125°C.
  • Verdeel de krielaardappeltjes, peultjes en in vieren gesneden asperges over vier voorverwarmde diepe borden.
  • Schenk de hete visfond erop en gameer met zeekraal, lamsoren en bieslook.

Wilt u informatie over kreeft en meer heerlijke recepten met kreeft ga dan naar Krijn Verwijs.