Terug naar Recepten

Witte aspergesalade met rauwe ham

Wit Salade 4 personen Max. 15 minuten

Witte aspergesalade met rauwe ham

Ingrediënten

 500 gr. geschilde witte asperges

 2 el sinaasappelsap

 1 tl geraspte sinaasappelschil

 1 el balsamico-azijn

 4-5 el olijfolie extra vierge (mag ook walnootolie zijn)

 enkele plakjes rauwe ham

 gesneden basilicum

Bereiding

  • Schaaf 500 gram geschilde witte asperges in lange slierten.
  • Kook de aspergeslierten in ruim water met wat zout in 5 minuten licht gaar en spoel ze af in een zeef onder koud stromend water.
  • Klop een dressing van het sinaasappelsap, de sinaasappelschil, de balsamico-azijn en de olijfolie.
  • Breng vervolgens de dressing op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Schep de aspergeslierten door de dressing en laat de smaak even intrekken.
  • Spreid nu plakjes rauwe ham op borden uit en schep de aspergesalade op.
  • Bestrooi het geheel met de in reepjes gesneden basilicum.