Witte en groene asperges met gegrilde zalm en Hollandaisesaus

De ingredienten

  • 5 witte asperges
  • 4 groene asperges
  • Moot zalm á 125 gr.
  • 1 dl. witte wijn
  • 1 dl. water
  • 50 gr. roomboter
  • 2 eidooiers
  • 2 laurierblaadjes
  • Peper en zout

Informatie

  • Groen/Wit
  • 1 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  • Schil de witte asperges kook gaar en laat ze in het vocht liggen.
  • Schil de groene asperges vanaf de helft en blancheer.
  • Kook het water samen met de witte wijn, azijn en laurier in tot 1 dl (castric)en laat koud worden.
  • Smelt de roomboter.
  • Maak een grillpan goed heet en grill hier de zalmmoot in.
  • Laat de zalmmoot verder garen in een oven van 80 ◦c gedurende ± 25 minuten.
  • Klop ondertussen de eidooiers met de castric tot een luchtige massa, dit geheel mag maximaal 80 ◦c heet worden.
  • Roer er daarna voorzichtig de gesmolten roomboter doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de groene asperge nog even bij de witte asperges in het kookvocht en verwarm het geheel nog even op het vuur.
  • Schakeer de witte en groen asperges op bord, leg er de gegrilde zalmmoot op en serveer er Hollandaisesaus bij.