Afrikaanse mango-kipsalade

De ingredienten

  • 300 gr. asperges
  • 1 mango
  • 200 gr. gerookte kip
  • 1 el sinaasappelsap
  • 2 tl dyon mosterd
  • 1 tl honing
  • 4 el olijfolie
  • 50 gr. alfalfa
  • 3 el zonnebloempitten
  • zout en peper

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd van de asperge onderkant ca.1 cm af en kook de asperges in ruim kokend water met wat zout 8 min beetgaar, spoel ze met koud water en halveer ze overdwars (niet in de lengte).
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in repen.
  3. Snijd de kip in repen.
  4. Klop een dressing van het sinaasappelsap met de mosterd honing en olijfolie, breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng de asperges met de mango en de kip en besprenkel de salade met de dressing.
  6. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan goudbruin en bestrooi ze met zout.
  7. Verdeel eerst de alfalfa en daarna de salade over 4 borden en strooi de zonnebloempitten erover.