Terug naar Recepten

Anti Pasto Misto

Groen Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Anti Pasto Misto

Ingrediënten

 1 pak diepvries tuinbonen (300 gr)

 500 gr kleine uien

 500 gr groene asperges

 (grof zee-)zout

 4 el (balsamico-) azijn

 1 dl olijfolie

 1 el droge witte vermouth

 50 gr oude kaas

 100 gr gesneden salami

 100 gr gesneden rauwe (Parma)ham

 2 takjes verse basilicum

 (versgemalen) zwarte peper

 2 stengels lente-ui

Bereiding

  • Laat de tuinbonen ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Pel de uien en zet ze in een lage ovenschaal.
  • Sprenkel er 4 el olijfolie over en strooi er wat zout over.
  • Rooster de uien in de oven circa 30-45 minuten tot ze goudbruin zijn. Zet de uien in een kom.
  • Roer 3 el (balsamico-)azijn door het bak-vet in de schaal.
  • Doe dit mengsel over in een pan en kook het in tot het dikker wordt. Schenk het over de uien.
  • Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
  • Kook ze in een pan met ruim kokend water in circa 5 a 8 minuten beetgaar.
  • Klop 3 el olijfolie, 1 el (balsamico-) azijn en de vermouth in een kommetje tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Giet de asperges af, leg ze met de kopjes naar een kant en sprenkel de dressing erover.
  • Laat de asperges circa 1 uur bij kamertemperatuur marineren.
  • Verwijder het harde, lichtgroene velletje van de tuinbonen.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Schep de tuinbonen in een kom met de kaas en 2 el olijfolie door elkaar en maal er royaal zwarte peper boven.
  • Leg de asperges in het midden van een grote schaal.
  • Schep de tuinbonen en de uien eromheen.
  • Vouw de plakjes salami en ham dubbel en leg ze langs de asperges.
  • Garneer met de basilicum en de fijngesneden lente-ui