Artisjokbodem met groene asperges, mousselinesaus

De ingredienten

  • 4 artisjokken
  • 500 gr. groene asperges
  • sap van citroen
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • azijn
  • mousselinesaus

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Haal de buitenste rand van de artisjok weg met een mes om het harde gedeelte van de blaadjes te verwijderen.
  2. Bewaar alleen de bodems die u horizontaal afsnijdt om de resterende blaadjes te verwijderen.
  3. Kook ze in water waaraan u citroensap en zout hebt toegevoegd.
  4. Neem het 'hooi' weg en zet de artisjokken even opzij.
  5. Ondertussen kookt u ook de groene asperges in gezouten water.
  6. Pocheer de 4 eieren. Dit gaat als volgt: breek ze en laat ze in kokend water met zout en azijn glijden en laat ze enkele minuten koken zodat het wit vast is en de dooier nog vloeibaar blijft.
  7. Leg de asperges en de artisjokbodems op borden en schik er voorzichtig de gepocheerde eieren op.
  8. Warm de mousselinesaus op en giet deze over de bereiding.