Asperge-artisjoksalade

De ingredienten

  • 1 bosje verse asperges
  • 130 gr. sperziebonen
  • 150 gr. champignons
  • 5 artisjokharten, gemarineerd of uit blik
  • 30 gr. boter
  • 1/2 tl milde paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • mespunt zwarte peper
  • 2 el fijngehakte munt

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Was en schil de asperges en snijd ze in stukken van 5 centimeter.
  2. Haal alleen de steeltjes van de boontjes.
  3. Snijd de champignons in tweeën en artisjokharten in vieren.
  4. Vul een pan voor de helft met water en breng dit aan de kook.
  5. Leg de asperges en boontjes, in het kokende water, tot ze knalgroen zijn.
  6. Van het vuur nemen en in een kom ijswater dompelen tot ze goed zijn afgekoeld. Daarna afgieten.
  7. Verhit boter in een pan, daarin paprikapoeder en knoflook 1 minuut bakken.
  8. Bak de champignons 2-3 minuten mee.
  9. De pan van het vuur nemen en de olie, citroensap, peper en munt goed vermengen in een kleine kom.
  10. Doe asperges, bonen, champignons en artisjokken in een middelgrote kom.
  11. Giet oliemengsel erover en meng alles goed. Salade overdoen in een schaal.