Terug naar Recepten

Asperge-broccolisalade met zalm

Wit Salade 4 personen Meer dan 60 minuten

Asperge-broccolisalade met zalm

Ingrediënten

 1 kilo asperges

 300 gr. zalmfilet

 750 gr. broccoli

 1/8 ltr. citroensap

 1/8 ltr. visbouillon van een tablet

 2 bosjes dille (fijnsnijden)

 2 dl. olie

 Zout, peper, suiker

Bereiding

  • De asperges schillen en het onderste stukje afsnijden.
  • 1 ltr. water met zout, 2 eetl. citroensap en een snufje suiker aan de kook brengen
    en de asperges in 12 min. beetgaar koken.
  • De zalm wassen, droogdeppen met keukenpapier en met 2 eetl. citroensap besprenkelen.
  • De broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen.
  • De asperges met een schuimspaan uit het vocht nemen, af laten koelen en
    schuin in stukjes snijden.
  • De broccoli in het aspergenat in 8-10 min. gaar laten worden en in een zeef
    af laten koelen.
  • De bouillon tegen de kook aan brengen en de zalm hierin in 7 min. gaar pocheren, uit de pan nemen en koud laten worden.
  • Het resterende citroensap met peper, zout, dille en olie losroeren en met
    de groenten mengen. 10 min. in laten trekken.
  • De zalm in stukjes verdelen en voorzichtig door de salade scheppen.