Asperge broodschotel

De ingredienten

  • 2 kg. asperges
  • 100 gr. ham, in blokjes
  • 200 gr. Hollandse garnalen
  • 50 gr. gerookte spekblokjes
  • 1,5 tl provencaalse kruiden
  • 1 pak witbroodmix
  • 25 gr. boter
  • 1 dl slagroom
  • 1 dl witte wijn
  • 400 gr. krieltjes

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Spek in wat boter 2 min. bakken.
  2. Krieltjes toevoegen en nog 10 min. meebakken. Af en toe omscheppen. Vuur uitdraaien.
  3. Garnalen en ham toevoegen.
  4. Maak op smaak met peper en zout.
  5. In ruim water de asperges met de kruiden en wat zout beetgaar koken.
  6. Met broodmix, water en 25 g boter deeg maken volgens gebruiksaanwijzing.
  7. Laten rijzen volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 220°C.
  8. Ruime ovenschotel invetten.
  9. Tegen en op rand van vorm deeg drukken.
  10. In steelpan slagroom en witte wijn aan de kook brengen.
  11. Asperges in de schaal leggen.
  12. Krieltjes - garnalenmengsel op de asperges scheppen.
  13. 3/4 deel van wijn - room over asperges schenken.
  14. Op rooster in midden van oven schotel in 30 minuten goudbruin en gaar laten worden.
  15. Als schotel te droog wordt rest van wijn - room erover schenken.