Asperge-cashew-wok

De ingredienten

  • 500 gr. groene asperges
  • 2 fijngehakte bosuitjes
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 100 gr. ongezouten cashewnoten
  • 1,5 theelepel maïsolie

Informatie

  • Groen
  • 2 personen
  • Bijgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Voorbereiding

Saus:

Bereiding

  1. 1 el sojasaus
  2. 1 el maïsmeel of maïzena
  3. 1,75 dl groentebouillon of water
  4. 1 el versgeraspte gemberwortel
    1. Vermeng in een kommetje de sojasaus met het maïsmeel of maïzena.
    2. Voeg de rest van de sausingrediënten toe en zet het apart.
    3. Verwijder de onderste (houtige) gedeeltes van de asperges en snijd de stengels in schuine stukken van 5 cm.
    4. Verhit de olie in een wok en roerbak de asperges, de bosuitjes en de knoflook 4-5 minuten.
    5. Voeg dan de saus toe en breng die al roerend aan de kook.
    6. Zet het vuur uit, meng de cashewnoten door het gerecht en laat het 1 minuut staan om de noten warm te laten worden.