Terug naar Recepten

Asperge-cashew-wok

Groen Bijgerecht 2 personen Max. 15 minuten

Asperge-cashew-wok

Ingrediënten

 500 gr. groene asperges

 2 fijngehakte bosuitjes

 2 geperste teentjes knoflook

 100 gr. ongezouten cashewnoten

 1,5 theelepel maïsolie

Voorbeiding

Saus:

  • 1 el sojasaus
  • 1 el maïsmeel of maïzena
  • 1,75 dl groentebouillon of water
  • 1 el versgeraspte gemberwortel

Bereiding

  • Vermeng in een kommetje de sojasaus met het maïsmeel of maïzena.
  • Voeg de rest van de sausingrediënten toe en zet het apart.
  • Verwijder de onderste (houtige) gedeeltes van de asperges en snijd de stengels in schuine stukken van 5 cm.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de asperges, de bosuitjes en de knoflook 4-5 minuten.
  • Voeg dan de saus toe en breng die al roerend aan de kook.
  • Zet het vuur uit, meng de cashewnoten door het gerecht en laat het 1 minuut staan om de noten warm te laten worden.