Ingrediënten
500 gr. groene asperges
2 fijngehakte bosuitjes
2 geperste teentjes knoflook
100 gr. ongezouten cashewnoten
1,5 theelepel maïsolie
Voorbeiding
Saus:
- 1 el sojasaus
- 1 el maïsmeel of maïzena
- 1,75 dl groentebouillon of water
- 1 el versgeraspte gemberwortel
Bereiding
- Vermeng in een kommetje de sojasaus met het maïsmeel of maïzena.
- Voeg de rest van de sausingrediënten toe en zet het apart.
- Verwijder de onderste (houtige) gedeeltes van de asperges en snijd de stengels in schuine stukken van 5 cm.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de asperges, de bosuitjes en de knoflook 4-5 minuten.
- Voeg dan de saus toe en breng die al roerend aan de kook.
- Zet het vuur uit, meng de cashewnoten door het gerecht en laat het 1 minuut staan om de noten warm te laten worden.