Informatie
- Wit
- 4 personen
- Lunch
- Meer dan 30 minuten
Voorbereiding
Bereiding
- Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
- Verkruimel hierin de gist en voeg het lauwwarme water toe.
- Maak van gist, water en een beetje bloem een 'zetsel'.
- Dek de kom af met een doek en laat het zetsel op een warme plaats 10 minuten rijzen.
- Voeg zout en olie toe en kneed een glad deeg.
- Laat dit opnieuw circa 1 uur afgedekt op een warme plaats rijzen. (u kunt dit deeg ook maken op de 'deegstand' van een broodmachine).
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Rol het deeg uit over het hele bakblik.
- Schil de asperges en kook ze beetgaar in gezouten water.
- Laat ze uitlekken in een zeef (bewaar het kookwater voor soep).
- Snijd de asperges in twee of drie stukken.
- Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
- Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
- Snijd de ham in reepjes.
- Roer de geraspte kaas door de dikke room en verdeel 1/3 van dit mengsel over het deeg.
- Beleg met de plakjes champignons, schik daarop de asperges, de reepjes ham en de plakjes ei.
- Giet de rest van het room-kaasmengsel gelijkmatig over de pizza en bestrooi met de kappertjes.
- Bak de pizza circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.