Asperge- champignonpizza

De ingredienten

  • Deeg: 6 el olie
  • Deeg: 500 gr. bloem
  • Deeg: 28 gr. gist
  • Deeg: 1/8 ltr. lauwwarm water
  • Deeg: 1 tl zout
  • Beleg: 200 gr. asperges
  • Beleg: 4 hardgekookte eieren
  • Beleg: 250 gr. geraspte kaas
  • Beleg: 250 gr. champignons
  • Beleg: 3 plakken gekookte ham
  • Beleg: 2 el gesnipperde bieslook
  • Beleg: 1 el uitgeknepen kappertjes
  • Beleg: 400 gr. dikke room

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Lunch
  • Meer dan 30 minuten

Voorbereiding

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  2. Verkruimel hierin de gist en voeg het lauwwarme water toe.
  3. Maak van gist, water en een beetje bloem een 'zetsel'.
  4. Dek de kom af met een doek en laat het zetsel op een warme plaats 10 minuten rijzen.
  5. Voeg zout en olie toe en kneed een glad deeg.
  6. Laat dit opnieuw circa 1 uur afgedekt op een warme plaats rijzen. (u kunt dit deeg ook maken op de 'deegstand' van een broodmachine).
  7. Verwarm de oven voor op  200° C.
  8. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  9. Rol het deeg uit over het hele bakblik.
    1. Schil de asperges en kook ze beetgaar in gezouten water.
    2. Laat ze uitlekken in een zeef (bewaar het kookwater voor soep).
    3. Snijd de asperges in twee of drie stukken.
    4. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
    5. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
    6. Snijd de ham in reepjes.
    7. Roer de geraspte kaas door de dikke room en verdeel 1/3 van dit mengsel over het deeg.
    8. Beleg met de plakjes champignons, schik daarop de asperges, de reepjes ham en de plakjes ei.
    9. Giet de rest van het room-kaasmengsel gelijkmatig over de pizza en bestrooi met de kappertjes.
    10. Bak de pizza circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.